Printer Friendly Version У нашој Амбасади: Оперативци из Србије и Хрватске заједно у студијској посети о сарадњи у случајевима природних катастрофа @ 13 June 2022 02:53 PM

„ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ“ – СУСРЕТ СА ДАНСКИМ КОЛЕГАМА И НАУЧНИЦИМА

Организовали смо два предавања експерата: са Универзитета у Копенхагену и из данског Министарства одбране, сектор за ванредне ситуације. Предавања су приређена као мултимедијалне презентације уз питања и одговоре и трајала су по деведесет минута.

Како смо угостили заједничку тридесеточлану експедицију из Србије и Хрватске, на почетку је, као домаћин, својим већ очекивано надахнутим говором присутне поздравила амбасадорка Јасмина Митровић Марић. На наш позив, присуствовала је и прва саветница из Велепосланства Републике Хрватске у Копенхагену.  

Између предавања приредили смо одмор уз традиционално српско гостопримство, дружење и изузетно пријатну атмосферу.

Из наше Амбасаде учесници у Србију и Хрватску, по сопственим речима, носе најлепше утиске. Листом су изразили захвалност за свеукупни ангажман Амбасаде и дан који је био испуњен и стицањем нових знања, али и незаборавним дружењем. Представници данских институција, угледни предавачи, нагласили су значај оваквих студијских путовања и похвалили Амбасаду на највишем нивоу институција у Данској које смо успешно мотивисали да дођу у Амбасаду и одрже презентације.