Printer Friendly Version Zajednička akcija Ambasade i danskih prijatelja @ 8 August 2019 02:53 PM

ORTOPEDSKO POMAGALO STIŽE U SRBIJU

Okupljeni dobrotom, radosni što mogu da pomognu, građani  Kopenhagena i Ambasada učvršćuju svoje prijateljstvo i zajedničkom humanitarnom akcijom.

Zajedno sa danskim prijateljima koje je okupila gospođa Ule Halse, Ambasada Srbije u Kopenhagenu prikupila je pet kutija čepova za reciklažu i time se pridružila projektu "Čep za hendikep". Ule Halse, koja radi kao instruktorka fintesa u jednom centru za rekreaciju u Kopenhagenu, pokazala je želju da pomogne osobama sa invaliditetom u Srbiji, te je svoj entuzijazam prenela i na svoje kolege i mnogobrojne klijente.

Gospođa Halse, kojoj se i ovom prilikom zahvaljujemo, primećuje da je ovakav vid pomoći nov i da bi bilo lepo da postoji i u Danskoj.


Prikupili smo dovoljno čepova za jedno ortopedsko pomagalo, Naša donacija je prosleđena u Zrenjanin, udruženju "Čep za hendikep" čija je vizija promocija humanih vrednosti i volonterskog aktivizma, informisanje o problemima sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom u našoj zemlji, razvoj saosećanja kod dece i odraslih, kao i podizanje ekološke svesti o upravljanju otpadom.

Ambasada će nastaviti prikuljanje uz učešće srpskih klubova, udruženja i ljudi dobre volje iz danske prestonice.