Printer Friendly Version Заједничка акција Амбасаде и данских пријатеља @ 8 August 2019 02:14 PM

ОРТОПЕДСКО ПОМАГАЛО СТИЖЕ У СРБИЈУ

Окупљени добротом, радосни што могу да помогну, грађани  Копенхагена и Амбасада учвршћују своје пријатељство и заједничком хуманитарном акцијом. 

Заједно са данским пријатељима које је окупила госпођа Уле Халсе, Амбасада Србије у Копенхагену прикупила је пет кутија чепова за рециклажу и тиме се придружила пројекту "Чеп за хендикеп". Уле Халсе, која ради као инструкторка финтеса у једном центру за рекреацију у Копенхагену, показала је жељу да помогне особама са инвалидитетом у Србији, те је свој ентузијазам пренела и на своје колеге и многобројне клијенте.

Госпођа Халсе, којој се и овом приликом захваљујемо, примећује да је овакав вид помоћи нов и да би било лепо да постоји и у Данској.

Прикупили смо довољно чепова за једно ортопедско помагало, Наша донација је прослеђена у Зрењанин, удружењу "Чеп за хендикеп" чија је визија промоција хуманих вредности и волонтерског активизма, информисање о проблемима са којима се сусрећу особе са инвалидитетом у нашој земљи, развој саосећања код деце и одраслих, као и подизање еколошке свести о управљању отпадом.

Амбасада ће наставити прикуљање уз учешће српских клубова, удружења и људи добре воље из данске престонице.