Printer Friendly Version Нова донација болницама у Србији @ 26 February 2019 04:52 PM

СРПСКА МЕДИЦИНСКА ДИЈАСПОРА ЗА СВОЈУ ЗЕМЉУ

 Дневно издање листа Политика од 14.02.2019.           Кликни овде чланак у електронском издању Политике 

Из Данске је пут Србије кренула још једна донација медицинског материјала. Овога пута болничка постељина, радни мантили, операциони текстилни сетови и операционе униформе за лекаре и техничаре, болнички јастуци и покривачи, уопште - медицински текстил сваке врсте. Овој донацији обрадоваће се пацијенти у шабачкој и  јагодинској болници, али и многи домови здравља у централној Србији. Уз све ово, бесплатна обука наших хирурга још једно је хумано дело српског гинеколога Небојше Кочановића који ради у Данској.

Без жеље да буде хваљен, да се оно што чини за своју земљу вреднује на било који начин осим излечених пацијената и обучених колега, др Кочановић наставља своју посвећеност доброчинитељском раду у области медицине. Лапарпскопски апарати који су стигли у болнице изван Београда, сада траже и обуку лекара за рад. Наш Коча, како га из милоште зову и у Данској и у Србији, одржао је вишенедељну бесплатну едукацију за своје српске колеге.

Био је то разлог да се за његову изузетну посвећеност заинтересују и српски медији, пре сви дневни лист "Политика". Амбасада у Копенхагену била је и остаје снажна подршка нашем доктору и оперативни ослонац у мисији која своје резултате броји оздрављењима и сталним усавршавањима лекара у Србији, на понос и добробит пацијената.