Printer Friendly Version Друга донација данских лекара колегама у Србији @ 7 November 2018 01:44 PM

Својом другом донаторском акцијом у овој години, угледни српски лекари у Данској, део наше веома поштоване дијаспоре, заједно са својом Амбасадом, још једном су обезбедили неопходне апарате и опрему за болнице у: Шапцу, Кладову, Требињу и Ћуприји.

 

Овога пута, доктору Небојши Кочановићу који је предводио и прву донацију вредну преко 300 000 евра, придружили су се и овдашњи угледни српски лекари Васић Марковић и Милољуб Домановић. Савремени болнички кревети, ултразвучни апарати, ролатори, цитоскопски и бронхоскопски стубови, колоноскопи, потрошни медицински материјал, електрична инвалидска колица и фотеље за пацијенте, као и ини други медицински апарати и опрема вредна преко стотину хиљада евра, у понедељак, 6.11. 2018. кренула је пут Србије.  

Посебну захвалност, заједно са српским лекарима у Данској, Амбасада Републике Србије упућује уваженом данском пријатељу, господину Бенију који је несебично помогао у реализацији донације данских медицинских установа српским колегама. 

 

Нарочито нас радује што се наша дијаспора медицинске струке окупља око своје Амбасаде са циљем да се набавка медицинских апарата и опреме настави и у будуће. У најави је нова донација за крај ове или почетак наредне године коју ће, као и све претходне, предводити зачетник читаве идеје, угледни гинеколог, др Небојша Кочановић.

(видети текст о првој медицинској донацији на сајту Абасаде РС у Копенхагену; вести)