Printer Friendly Version Srpski nacionalni parkovi - naše prirodno blago u Gradskoj skupštini u Kopenhagenu, na izložbi o nacionalnim parkovima sveta @ 27 October 2018 08:46 PM

OVO JE SRBIJA!

U organizaciji Kulturnog udruženja stranih društava (Cultural Confederation of Foreign Societies) i Gradske skupštine u Kopenhagenu, ambasade u Danskoj imale su priliku da ove godine predstave svoje nacionalne parkove.

Predsednik KUKS-a Kaj Larsen sa ambasadorkom Jasminom Mitrović Marić

U danskom društvu se veoma poštuje duh negovanja, očuvanja i zaštite prirode. Ova internacionalna izložba, u kojoj je ambasada Srbije predstavila svojih pet nacionalnih parkova, oduševila je dansku javnost koja je otkrila izvanredne prirodne lepote Srbije. Publika je pokazala zavidno interesovanje. Odgovore su dobili u pedantno pripremljenim brošurama i mapama TOS-a bez čije pomoći ne bi bilo moguće ovako uspešno prezentovati Srbiju i, među drugim zemljama sveta, pobuditi ponajveće interesovanje publike.

Ambasada Republike Srbije iskoristila je priliku da prikaže svoje nacionalne parkove. Srpski pano otvorila je ambasadorka Jasmina Mitrović Marić koja je prisutnima pričala o čarima naših prirodnih parkova, što je zagolicalo znatiželju  ostalih članova diplomatskog kora i prisutnih Danaca.

Na panou smo predstavili umetničke fotografije nacionalnih parkova: Đerdap, Kopaonik, Tara, Šar planina i Fruška Gora. Priprema postera i selekcija fotografija Dragana Bosnića delo je naših prijatelja iz Turističke Organizacije Srbije i Zavoda za zaštitu prirode Srbije. Ambasada Srbije u Kopenhagenu zahvaljuje se ovim institucijama na ljudskoj i stručnoj pomoći i saradnji. Pored postera, gosti izložbe moći će i da pročitaju dvojezične kataloge o nacionalnim parkovima Srbije, turističke mape i brošure TOS-a o turističkim znamenitostima naše zemlje.

Sa kolegama iz diplomatskog kora - izlagačima u Gradskoj skupštini

Dobro pripremljeni i opremljeni, čast nam je što učestvujemo na izložbi otvorenoj za javnost, jer približavamo Srbiju Dancima, otkrivamo skrivena blaga i lepote naše zemlje.

Iznenađeni prikazom, znatiželjni i spremni da iz pripremljenih brošura i mapa nauče više, neka nastup Ambasade Srbije bude prvi korak koji smo učinili kako bismo popravili negativan skor u turističkoj poseti Danaca Srbiji.