Printer Friendly Version Српски национални паркови - наше природно благо у Градској скупштини у Копенхагену, на изложби о националним парковима света @ 26 October 2018 01:17 PM

OВО ЈЕ СРБИЈА!

У организацији Културнoг удружeња страних друштава (Cultural Confederation of Foreign Societies) и Градске скупштине у Копенхагену, амбасаде у Данској имале су прилику да ове године представе своје националне паркове.

Председник КУКС-а Кај Ларсен са амбасадорком Јасмином Митровић Марић

У данском друштву се веома поштује дух неговања, очувања и заштите природе. Ова интернационална изложба, у којој је амбасада Србије представила својих пет националних паркова, одушевила је данску јавност која је открила изванредне природне лепоте Србије. Публика је показала завидно интересовање. Одговоре су добили у педантно припремљеним брошурама и мапама TOС-а без чије помоћи не би било могуће овако успешно презентовати Србију и, међу другим земљама света, побудити понајвеће интересовање публике.

Амбасада Републике Србије искористила је прилику да прикаже своје националне паркове. Српски пано отворила је амбасадорка Јасмина Митровић Марић која је присутнима причала о чарима наших природних паркова, што је заголицало знатижељу  осталих чланова дипломатског кора и присутних Данаца.

На паноу смо представили уметничке фотографије националних паркова: Ђердап, Копаоник, Тара, Шар планина и Фрушка Гора. Припрема постера и селекција фотографија Драгана Боснића дело је наших пријатеља из Туристичке Организације Србије и Завода за заштиту природе Србије. Амбасада Србије у Копенхагену захваљује се овим институцијама на људској и стручној помоћи и сарадњи. Поред постера, гости изложбе моћи ће и да прочитају двојезичне каталоге о националним парковима Србије, туристичке мапе и брошуре ТОС-а о туристичким знаменитостима наше земље.

Са колегама из дипломатског кора - излагачима у Градској скупштини

Добро припремљени и опремљени, част нам је што учествујемо на изложби отвореној за јавност, јер приближавамо Србију Данцима, откривамо скривена блага и лепоте наше земље.

Изненађени приказом, знатижељни и спремни да из припремљених брошура и мапа науче више, нека наступ Амбасаде Србије буде први корак који смо учинили како бисмо поправили негативан скор у туристичкој посети Данаца Србији.