Printer Friendly Version Књижевни сусрет са Миром Бобић Мојсиловић @ 21 September 2018 06:38 PM

О ДОБРОТИ И ЧОВЕКОЉУБЉУ

 

У организацији културног форума "Просвета", у препуној сали српске цркве Свети Георгије у Копенхагену, одржан књижевни сусрет са Миром Бобић Мојсиловић.

Требало је да дође око педесетак људи и да траје јадан сат. А било нас је три пута више и трајало је сатима. Духовита и необуздана, необична и провокативна Мирјана Бобић Мојсиловић, уз надахнуто и једнако врцаво модерирање госпође Љиљане Булатовић, председнице Културног форума "Просвета", приредила је изузетан културни и друштвени догађај Србима у Копенхагену. Присуство амбасадорке Јасмине Митровић Марић било је посебно примећено, као и њено  давнашње познанство са новинарком,  сликарком, песникињом, романописцем и драмским писцем Миром Бобић Мојсиловић.

Деценије познанства и сусрет у Копенхагену: Мира Бобић Мојсиловић и амбасадор Јасмина Митровић Марић

У атмосфери блискости, породичног окупљања, радости, непосредности, сатима смо уживали о причама о доброти, љубави, несебичности, у стиховима и цитатима...

Госпођа Љиљана Булајић (скроз лево), амбасадорка и Мирјана Бобић Мојсиловић певају са публиком уз Милана Сврзића, кантаутора Милан Сврзић, кантаутор

Пропраћено певањем публике са кантаутором Миланом Сврзићем, окупљена српска дијаспора била је јединствена, сабрана, породично окупљена, међу својима, како би и требало да буду анимирани и окупљани Срби ма где били у расејању.

Здравица, надахнута и духовита којом Мирјана Бобић Мојсиловић поздравља присутне

Врло активно и на понос успешно српско друштво Културни форум "Просвета" за октобар спрема нове сусрет, а председница, уважена госпођа Љиљана Булајић, најављује гостовање проф. др Дивне Вуксановић, али и низ сусрета са истакнутим уметницима из Србије који ће се реализовати уз несебичну посвећеност Амбасаде Србије у Копенхагену.