Printer Friendly Version Donacija danskih lekara kolegama u Srbiji @ 15 September 2018 08:51 PM

MEDICINSKA OPREMA VREDNA PREKO 300.000 EVRA STIGLA U SRBIJU

Dragoceni angažman i pomoć dr Nebojše Kočanovića, ginekologa i priznatog stručnjaka na radu u Danskoj

Dr Nebojša Kočanović, priznati stručnjak u oblasti ginekologije u Danskoj gde više godina radi, obezbedio je značajnu donaciju u medicinskim aparatima i opremi za bolnice u Jagodini i Ćupriji.

Ugled srpskog ginekologa, dr Kočanovića, bio je osnov za odluku danskih donatora da se vredna medicinska oprema uputi baš u Srbiju. Kako je na konferenciji za novinare izjavio načelnik Odeljenja za hirurgiju u bolnici u Jagodini, radi se o savremenoj opremi za ginekologiju, hirurgiju, urgentnu medicinu, interne bolesti, kardiologiju, anesteziologiju, o inkubatorima, instrumentima, ultrazvučnim i laparoskopskim aparatima...

U prijateljskom druženju, dr Kočanović nam je rekao da će radom na volonterskoj osnovi u Srbiji pomoći kolegama u Jagodini i Ćupriji da upoznaju tehnologije rada na novoj opremi. Dodao je da je ovo samo početak i da se može očekivati i pomoć za druge bolnice u Srbiji.

Ambasada Republike Srbije u Kopenhagenu pružila je punu podršku ovom projektu ne samo administrativnim radom, već i prisustvom. Ambasadorka Jasmina Mitrović Marić uručila je zahvalnice donatorima koji su, prijatno iznenađeni i obradovani ovim gestom, obećali dalju saradnju i donacije u vrednoj medicinskoj opremi za našu zemlju.

Dr Kočanović, Ambasadorka Jasmina Mitrović Marić sa donatorima Medikoteknik Kolding Hospital, Medicoteknik SVS Esbjerg, SVS Esbjerg Sterilcentralen i SVS Esbjerg DKC


Pogledajte i video priloge iz  Jagodine и Ćuprije