Printer Friendly Version Ambasada Republike Srbije, naše prvo učešće na festivalu Frankofonije u Danskoj @ 15 September 2018 08:32 PM

ОD DVOJEZIČNIH KNJIGA DO SRPSKOG KULINARSTVA

Srpska prezentacija - atrakcija na danima Frankofonije na Univerzitetu u Kopenhagenu

Na Festivalu Međunarodne organizacije Frankofonije (l`Organisation international de la Francophonie) održanom na Univerzitetu u Kopenhagenu, ambasada Republike Srbije je učestvovala na veoma zapažen način.

Brižljivo odabrana, raznolika i atraktivna izdanja na francuskom jeziku o kulturi, istoriji, nasleđu, turističkoj ponudi, ali i savremenoj Srbiji bili su deo postavke našeg izlagačkog prostora. Zainteresovani su se susreli sa različitim informacijama o našoj zemlji, što je naišlo na pozitivan prijem kod brojnih posetilaca.

Afirmišući dugotrajne kulturne i istorijske veze dva naroda, kao i značaj prisustva francuskog jezika i civilizacije u obrazovnom sistemu Srbije, na štandu naše ambasade bila su izložena dela srpskih književnika u prevodu na francuski jezik. Posebnu pažnju izazvala je trojezična (srpsko-francusko-engleska) foto-monografija „Ratni dnevnik 1914-1918“.