Printer Friendly Version Донација данских лекара колегама у Србији @ 6 June 2018 09:25 PM

МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА ВРЕДНА ПРЕКО 300.000 ЕВРА СТИГЛА У СРБИЈУ

Драгоцени ангажман и помоћ др Небојше Кочановића, гинеколога и признатог стручњака на раду у Данској

Др Небојша Кочановић, признати стручњак у области гинекологије у Данској где више година ради, обезбедио је значајну донацију у медицинским апаратима и опреми за болнице у Јагодини и Ћуприји.

Углед српског гинеколога, др Кочановића, био је основ за одлуку данских донатора да се вредна медицинска опрема упути баш у Србију. Како је на конференцији за новинаре изјавио начелник Одељења за хирургију у болници у Јагодини, ради се о савременој опреми за гинекологију, хирургију, ургентну медицину, интерне болести, кардиологију, анестезиологију, о инкубаторима, инструментима, ултразвучним и лапароскопским апаратима...

У пријатељском дружењу, др Кочановић нам је рекао да ће радом на волонтерској основи у Србији помоћи колегама у Јагодини и Ћуприји да упознају технологије рада на новој опреми. Додао је да је ово само почетак и да се може очекивати и помоћ за друге болнице у Србији.

Амбасада Републике Србије у Копенхагену пружила је пуну подршку овом пројекту не само административним радом, већ и присуством. Амбасадорка Јасмина Митровић Марић уручила је захвалнице донаторима који су, пријатно изненађени и обрадовани овим гестом, обећали даљу сарадњу и донације у вредној медицинској опреми за нашу земљу.

Др Кочановић, Амбасадорка Јасмина Митровић Марић са донаторима Медикотекник Колдинг Хоспитал, Медицотекник СВС Есбјерг, СВС Есбјерг Стерилцентрален и СВС Есбјерг ДКЦ

 

Погледајте и видео прилоге из Јагодине и Ћуприје