Printer Friendly Version Aмбасадa Републике Србије, наше прво учешће на фестивалу Франкофоније у Данској @ 12 April 2018 02:35 PM

ОД ДВОЈЕЗИЧНИХ КЊИГА ДО СРПКОГ КУЛИНАРСТВА

Српска презентација - атракција на данима Франкофоније на Универзитету у Копенхагену

На Фестивалу Међународне организације Франкофоније (l`Organisation international de la Francophonie) одржаном на Универзитету у Копенхагену, aмбасада Републике Србије је учествовала на веома запажен начин.

Брижљиво одабрана, разнолика и атрактивна издања на француском језику о култури, историји, наслеђу, туристичкој понуди, али и савременој Србији били су део поставке нашег излагачког простора. Заинтересовани су се сусрели са различитим информацијама о нашој земљи, што је наишло на позитиван пријем код бројних посетилаца.

Афирмишући дуготрајне културне и историјске везе два народа, као и значај присуства француског језика и цивилизације у образовном систему Србије, на штанду наше aмбасаде била су изложена дела српских књижевника у преводу на француски језик. Посебну пажњу изазвала је тројезична (српско-француско-енглеска) фото-монографија „Ратни дневник 1914-1918“.