Printer Friendly Version Посета првог потпредседника Владе и министра спољних послова Р.Србије Копенхагену @ 25 November 2014 02:29 PM

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Р.Србије је, 24. новембра 2014. године, био у званичној посети Копенхагену на позив министра спољних послова Краљевине Данске Мартина Лидегарда.

Министри Дачић и Лидегард су разговарали о даљем унапређењу добрих билатералних односа Србије и Данске, интензивирању економске сарадње, о процесу преговора Србије са Европском унијом, као и о предстојећем председавању Србије ОЕБС 2015. године и координацији активности са Данском у том периоду.

Након састанка, шеф српске дипломатије је рекао да се, у циљу развијања билатералних односа две земље, очекују размене посета на високом и највишем нивоу. Када је у питању спољнотрговинска размена Србије и Данске, која тренутно износи сто двадесет милиона евра, министар Дачић је истакао да очекује њено повећање у наредном периоду, нарочито у областима пољопривреде и енергетике.

Током посете, шеф српске дипломатије састао се и са председником Парламента Данске Могенсом Ликетофтом. Током разговора још једном је потврђена недвосмислена подршка Данске Србији на путу евроинтеграција и подвучен значај реформи које је започела Влада Републике Србије.