Printer Friendly Version Promocija humanitarne kampanje u Ambasade @ 10 November 2014 12:12 PM

        U Ambasadi R. Srbije u Kopeihagenu 07.11. 2014. godine promovisana je humanitarna kampanja "Cistična fibroza - CF", u saradnji sa Udruženjem srpsko-danskog prijateljstva "Svetost" iz Kule, koja se više od godinu dana sprovodi na teritoriji Srbije i Danske. Kratko predavanje o bolesti "cistične fibroze" održala je Hele Ousted, sekretar danske Asocijacije CF, u kome je upoznala prisutne o ovoj teškoj genetskoj bolesti za koju do sada nije pronađen lek. Kampanja se sprovodi sa ciljem prikupljanja materijalnih sredstava za lečenje obolele  dece   i   primene  preventivnih  mera  za  sprečavanje  ove  bolesti.

        Jednim delom kampanja se finansira od prodaje i aukcije slika umetnice Sonje Papuga Anđelić, koja je u prostorijama Ambasade izložila dvadesetak slika izrađenih u tehnici enkaustike, a putem flajera prisutni su upoznati sa uslovima i načinima njihove kupovine.

       Nakon predavanja, usledio je polučasovni muzički program u izvođenju renomiranih umetnika iz Novog Sada, prof. Zorana Mulića (klavir) i Dušana Mulića (violina).