Printer Friendly Version Промоција хуманитарне кампање у Амбасади @ 10 November 2014 12:07 PM

           У Амбасади Р. Србије у Копеихагену 07.11. 2014. године промовисана је хуманитарна кампања "Цистична фиброза - CF", у сарадњи са Удружењем српско-данског пријатељства "Светост" из Куле, која се више од годину дана спроводи на територији Србије и Данске. Кратко предавање о болести "цистичне фиброзе" одржала је Хеле Оустед, секретар данске Асоцијације CF, у коме је упознала присутне о овој тешкој генетској болести за коју до сада није пронађен лек. Кампања се спроводи са циљем прикупљања материјалних средстава за лечење оболеле  деце   и   примене  превентивних  мера  за  спречавање  ове  болести.

          Једним делом кампања се финансира од продаје и аукције слика уметнице Соње Папуга Анђелић, која је у просторијама Амбасаде изложила двадесетак слика израђених у техници енкаустике, а путем флајера присутни су упознати са условима и начинима њихове куповине.

          Након предавања, уследио је получасовни музички програм у извођењу реномираних уметника из Новог Сада, проф. Зорана Мулића (клавир) и Душана Мулића (виолина).